Assalamualaikum...

Yesza... setelah  2 bulan lamanyer bercuti dari larian (bulan puasa & Raa) dah mengumpul lemak2 terkumpul akhirnya start balik enjin untuk berlari.. so larian pertama lepas raya adalah 


Banyak2 larian.. larian Standard Chartered ni adalah yang terbesar..
bayangkan participant 35,000 ramainya! Masa open registration pun kejap je full quorta
which is dibuka beberapa kali sessi.. 
yang best Hadiah grand adalah wang tunai RM20,000!
mana tak ramai even peserta dari luar negara pun sanggup datang dari jauh 
join larian ni especially dari Euthopia dan Kenya..
memang depa pun yg sapu TOP 5 acara full Marathon 42 km!



Ok.. aku dgn member2 aku join 10KM & 5KM je..
pendek kata.. geng2 aku 3 orang semua ambik 10km..
aku sorang je ambik 5 KM ahahahah..
rasa macam junior sangattt kikikiki.
Tak kuat ati lagi nak masuk 10 km ohohohoh.
Kena banyak training lagi kottt


disebabkan banyak kategori.. so banyak lah flag off time dia..
eve 10km pun ada 3 kategori . pendek citer member2 aku flag off kul 7:45 pagi..
aku lak 8:45 pagi.. tu pun aku sampai2 ngam2 tengok bacth 5KM baru flagg of...
hari ni try aik LRT baru la kononnyer.. sejam baru sampai sogo wahahahhaha.
anyway aku flag off sekali dengan larian disable person yg special berlari dgn normal adult siap 
berantai tangan *dengan ribon* for guidance.
Terharu beb suasana larian kat group nih@



  Tu dia bila larian dah bermula.. oerall tak boleh nak lari beria2 sangat sbb participant punyalah ramai..
lari kejap2 dah kena jalan.. kalau tak mau berlaga ngan orang hihihih



lari lari dan lari.. akhirnya sampai 4 km dah .. masa ni dah sampai depan Masjid Negara dah


tu dia bench mark jarak lariann


akhirnya.. nak sampai dah... aku snap dia pun snap..
siapa snap siapa ni hahahahahha


yeahhh.. sampai garisan penamat kat dataran merdeka



tu dia thumbs up.. steady konon.. padahal muka dah merah padam time ni


ni geng2 aku yg dah sampai awalll lagii..
dah sempat rehat2 depa sambil nunggu aku sampai wahahhahaha



The medalll.. bertambah lagi 1 medal heheeheh



Wefie lagi depan dataran.. lagi dan lagiiii


Finally... perut dah lapar.. penyudahnyer jejak kedai mamak..
order roti kosong! Cisssssssssss!!!


Rekod larian.. aku ON kan lambat apps ni ehheheeh




Seminggu sebelum tu dah ke KL ambik race kit. Biasa nya seminggu sebelum run kena ambik dah 
race kit ni...

tu dia race kit.. TShirt Adidas hokey.. sila
jangan jeles ekekkekekeek




Banner gergasi #SCKLM2016



Banner gergasi .. nampak tak nama NORIZAN kat tepi bip nama tu..
feelin2 je ahahahha



En Suami yang sudi menemani...

Al kisahh....
ok.. next run!



3 sweet comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

sll teringin nak join. tp tak konfiden bleh smpai habeh.. hehehe

lieyalatif said...

tu diaaa..semakin aktif ko lari2 izan...caiyok caiyok!

aku? lari kat katil ajek laa kakaakakakak