Assalamualaikummm.....

Alhamdulillahh... akhirnyaaa berjaya juga 'test drive' produk double electric breast pump 
yang sedang hangat di pasaran  iaitu EVE LOVE FLEXI. Ianya adalah 2nd generation dan versi terbaru berbanding versi terdahulu Eve Love Heavenly. Untuk makluman, Eve Love Heavenly dah discontinue dan sekarang hanya ada edisi terbaru EVE LOVE FLEXI dipasaran dengan features 
serba advance dan serba baru juga.

So kalau versi lama pun dah excited Mama nak pakai apatah lagi versi terbaru
yang lebih mesra pengguna  dengan ciri ciri HANDSFREE yang boleh dikatakan sudah mampu 'mencantas' dan menggugat kedudukan 
jenama terkenal antarabangsa yang lain Seriously !!!! hihi

Ok.. untuk yang pertama kali baru mengenal produk Eve Love FLEXI ni jom saya kenalkan
dengan lebih dekat dan mendalam lagi...

Ini dia set terbaru EVE LOVE FLEXI. Kalau tengok dari segi parts dan aksesori  lebih banyak kali ni berbaloi dengan harga yang ditawarkan.
Berbanding dengan versi lama, versi terbaru kini didatangkan dengan
  1.  Rechargeable power bank
  2. Multilevel Suction Power untuk both Stimulation and expression mode up to 10 level 
  3. Pumping bustier bercorak yang lebih comel
  4. Motor pump dengan display yang boleh memaparkan masa, suction mode etc dan juga sumber cahaya untuk pump session pada waktu malam.
So dengan ciri-ciri yang telah ditambah baik ni apalagi, first day naik kerja lepas dapat 1 set terus tak sabar2 lagi test drive di ofis. Ini adalah sessi tengahari dimana sessi pumping ke-2 untuk hari tersebut.
 Antara yang diperlukan 


Motor pump, pumping set & storage bottle, pumping bustier dan juga power bank! 


ini dia pumping bustier versi terbaru dengan corak floral dan standard FREE SIZE 
yang didatangkan dalam kotak. Saiz XL juga ada dijual secara optional ok.


Yang paling mengujakan, Motor Pump Eve Love Flexi kini sudah ada 
LCD SCREEN aka displayy!!!! Yeayyy!!
(habis Medela Swing kena cantas)
Pump versi baru kita ada 4 function button untuk ciri2 di bawah:-
1. Expression/Stimulation mode dan Memory function
2.  ( + ) Vacuum decrease button~  untuk naik suction mode level up to 10 level
3. ( - )  Vacuum decrease button ~  untuk turunkan suction mode level 
4. Power ON/OFF button dan Musical function.



Motor pump Eve Love ni sangat ringan ye... 400g sahajaa..!
(habis Spectra kena cantas)
Dengan versi baru motor pump ni memudahkan kita 
nak monitor masa ~ ada timer display untuk tahu berapa lama kita dah pump. 
Senang sebab kadang kala kita ada kekangan masa untuk pump susu especially time waktu 
pejabat. Selain tu apa saje yang kita nak adjust kita boleh tengok status diaa
tak de la nak agak2 sambil tengok syiling kannn. 
Memang sangat membantu dan berguna okehhh


Ianya didatangkan dengan soft petal massage cushion untuk keselesaan dan 
stimulation secara optimum


Double pumping ~ jimat masa dan membantu menggalakkan 
penghasilan hormon prolaktin untuk membolehkan lebih banyak susu 
dipam pada masa yg singkat.


Valves and membrane sebagai anti back flow function


Of course ianya BPA FREE ya mommies !


Rechargeable power bank untuk membolehkan mommy2 pump secara 
HANDSFREE ANYTIME, ANYWHERE
(habis Rumble Tuff kena cantas)
 tanpa perlu risau kat mana nak cari power plug or risau kalau bateri AAx4 cepat habis.
*Ini part yang palinggggg besttt juga dalam set Eve Love Flexi ni.. 
suker sangat sangat sangattttt okehh!!!*


Itu dia... dimana2 kini ku tak perlu risau lagi nak pump EBM untuk si manja tersayang.. la la la la!!


Display yang membolehkan mommies pantau masa dan juga suction mode.
Sangat2 membantu especially bila kita pump ketika dalam waktu bekerja.


Boleh juga pasang music untuk memberikan suasana relax pada mommies...
ada memory button untuk save kan setting okeh.
Selain tu LCD ni juga mampu memberikan cahaya untuk para ibu yang
bangun lewat malam untuk pump susu. 


Ok... sambil pump... sambil busy Mama snap gambar itu ini... maklumla kan
sekarang pump dah boleh 'handfree' je so boleh 'multitask' sambil pump susu hihihih


Sedar-sedar.. walllaaaa... botol dah nak penuhhh!!!! 
Suker suker sukerrrrrr!!! So untuk 2nd session tengahari kali ni dapat almost 7 oz
Alhamdulillahhhh


Macam biasa gambar model tak berbayar sebagai evidence pada hari kejadian ..
  wahahhahaha sorryyyyy...!


Then untuk sessi petang, mama nak jugak 'test drive' Eve Love Flexi ni sambil drive hohohohoho!
Ok... untuk peringatan... sila hati2 kalau nak pump sambil drive ni. Jangan ambil risiko kalau jarak dan corak pemanduan  anda boleh mengundang bahaya okeh. Kalau ada pemandu disebelah OK! 
Boleh SET & GO !!
Untuk kes Mama ni, ofis dekat dengan rumah dan perjalanan kurang berisiko, tak dan pun nak speed up ke apa ke..  jadi  boleh la mama pump sambil memandu. Itu pun masuk2 kereta terus set dan On kan pump. Make sure sampai susu dah keluar, dah masuk expression mode dan kita dah comfortable baru start jalan supaya kita boleh biar je pump continue pump ok.

So sampai2 rumah (ada hati nak pick up Dania balik sekolah tapi Papa dah terlebih dulu sampai) tengok botol kiri kanan dah penuhhh! Wallaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!!! Especially sebelah kanan yang dah lebih 5Oz !! Tak sangka dengan Eve Love Flexi pun boleh  pump ke tahap potiential 'melimpah' tanpa sedarr!


Ahaaaa.. itu dia.. nyaris2 nak melimpah. Nak ambik gambar ni pun mencabar sebab enjin kereta masih hidup (dah park depan rumah), jadi stereng keta masih bergetar jadi tak leh letak botol lelama nak ambik gambar sebab botol pun bergetar dan turut bergerak uuhuuu.


Ok.. bila dah pindahkan sedikit EBM dari botol yg nak melimpah ke botol sebelah.. itu dia hasil EBM
untuk 3rd session sebelah petang otw balik rumah. And the total... 
WOW!! at 8th months of full breastfeeding
I'm still managed to get almost 9 Oz per session dengan izinNYA okehhh!!
Alhamdulillah sangat sangat sukerrr!!!!!


And look at the brand...? YES...! It is our first ever Malaysian Brand, 
double electric breastpump with 12 months Warranty :
EVE LOVE FLEXI BREAST PUMP!!
I'm so PROUD on having this amazing breastpump dengan harga sangat-sangat mampu milik
untuk memberi peluang dan memudahkan lebih ramai ibu2 diluar sana untuk terus
 gigih full breastfeeding sepenuhnya!

Sememangnya features Eve Love Flexi ini adalah gabungan
terbaik ciri2 kekurangan dari jenama2 lain. Boleh cek balik
catatan 'cantas' Mama diatas yer.. hehehehehe

Tambahan lagi, jangan tak tau , bayi yang menyusu ibu sepenuhnya lebih sihat, antibodi lebih kuat,
 mempunyai IQ lebih tinggi, hasil perkumuhan kurang (jimat diapers) dan
bonding dengan ibu jauh lebih baik.
Jadi kalau Mommies diluar sana dah pun jatuh cinta apalagi.. cepat2 masuk 'meminang' !!
Breastpump edisi terbaru ni seminggu selepas dilancarkan dah pun SOLD OUT di HQ okeh hihihih.
 Punya la hangat bak goreng pisang panass giteww!! Stock Mama pun dah tinggal limited je ni.

Nak tengok TESTIMONI pengguna yang sangat2 happy dan sama2 'test drive'
dengan Mama pada hari yang sama ?
Dan juga komen dari seorang pelanggan yang sangat 'comel' punya la kan
tak sabar dan excited nak 'test drive' Eve Love Flexi ni jugak  walaupun sedang
tunggu hari nak bersalin hihihihihi.
Kelakar pun ada.. seronok pun ada Mama tengok tauu hhihihihihi

So sempena promosi Edisi Terbaru EVE LOVE FLEXI breastpump ni jugak,
Mama pun dengan bangganya 
nak mewar2kan promosi EVE LOVE FLEXI EXTRAVAGANZA SET 
dengan banyakkkkkkkkkkkkkk FREE GIFT
untuk  para pelanggan bertuah. Of course selagi stok masih ada yaa..
stok pun dah tak banyak ni...
jadi cepat2 dapatkan sekarang di


UPDATE 1st JAN 2015 :
Kini Eve Love FLEXI digantikan dengan Model Terbaru EVE LOVE LILY
yang datang dengan built in rechargeable battery 
yang membolehkan para ibu sekelian untuk pumping secara
handsfree, freesytle, anywhere just anytime!
Tidak perlu lagi bergantung pada power bank atas batteri mahupun 
power outlet. Built in battery di dalam pam tersedia utk recharge and 
pump on the go!





Promosi untuk tempoh masa terhad!! Dapatkan sekarang selagi stok masih ada...!!!
SMS/Whatsapp : IZAN 012-2399355
untuk keterangan lanjut !

2 sweet comments:

Gieyana said...

Menarik ni beb...nk bli medela freestyle x mampu haa....seyess byk giler ss ko...jeles tau..:-)

cikgufarah said...

klau pos ke sarawak tmbah brape ye