Alkisah semalam gi shopping baju baby. Bersalin kali ni kebetulan serentak dengan kakak ipar aku kat kampung. Pulaknyer Kakak ipar memang duk ngan mak & abah so bersalin kali ni rasernyer dia pun berpantang sekali ngan aku nanti.. Dulu masa Danish baru lahir, kebanyakan baju new born aku tak beli.. ada la sehelai dua jek buat sambut baby sebab kakak ipar aku yg supply baju-baju baby yang dah sedia ada. Bak kata kakak ipar aku

" Tak yah beli baju new born, baby cepat besar. Pakai je yang dah ada ni.."

so kebanyakan baju Danish aku beli semua 6-12 months. Kali ni sebab serentak so aku konsider kakak ipar aku mesti nak pakai baju2 baby tu lagi pun dia dah anak ke-4 takkan nak beli baru jadi takpelah, aku jelah gi beli. Lagipun barang2 lain tak ade ape nak beli pon sebab Danish punya ada dan masih elok lagi.. hehehe

So semalam pi meronda sampai ke KL... scan baby kali ni doktor kate 'tak nampak'. Resultnye, aku dengan confident & excitednyer beli baju almost warna pink...!hohohoho

Aku cakap kat hubby,

"maap la yeh, kali ni mama nak beli pinkkkk je semuaaaa..dah boring la asyik beli kaler biruuuuu. "

Beli punya beli punya beli, bila sampai rumah aku susun2 baju baby tu sambil nak bukak tag harganyer
Hubby : "Ni semua warna pink ni. Kalau baby keluar ada 'bird' macamana ? "

Aku : "Takpe. Kalau baby keluar ada 'bird' mama bungkus buat hadiah je la baju-baju ni" hohohoo!


Sambil-sambil aku bukak tag harga baju-baju tu Danish pun datang menyibuk... dia capai sepasang baju baby sambil sengih-sengih . Selalunyer kalau belikan dia baju baru tunjuk kat Danish, dia dah sibuk2 tanggal seluar nak pakai dan bila kita pakaikan sambil puji-puji memang meleret-leretlah sengih Danish sambil terpusing-pusing mengayakan baju baru tu..tapi kali ni

Hubby : "Eh, ni bukan baju Danish la.. ni baju baby.."

Danish terus jugak nak pegang baju baby

Mama : "Ha ah la. Ni baju baju baby Danish" Ujar aku lembut
Apa lagi Danish terus cemik dan mula menangis..!

Danish : "Danish unye.... Danish unye..!" *Danish punyer......Danish punyer*

Lorrrr.... baby blom keluar dah pandai jeles ni camnerrr..? ohok!

2 sweet comments:

umeboshi said...

kawaii nye baju2 kaler pink tuh! ciknoora pun hari tu p scan, doctor kata tak nampak jantina nyer. huhuhu...

izan said...

huhuh... aper maksudnyer tuhh.. apa lagii, belasah je la beli baju pink..hehehhehe. Kalau keluar ader bird buat kat hadiah kat orang je la yekkk.. yang penting baby sempurna dan sihatt.. aminnnn