Syukur ke hadrat Illahi kerana pada hari yang mulia ini terasmilah satu lagi laman web yang telah sekian lama saya impikan. Kepada anda diluar sana, untuk maklumat penuh segera layari


untuk kepuasan membeli belah hanya dihujung jari anda!! Pakaian exclusive dan berjenama untuk bayi dan kanak-kanak seperti OshKosh B'gosh, baby GAP, GAP kids, Obaibi dll sedia menanti anda!Jangan lepaskan peluang merebut promosi promosi pembukaan selagi stok masih ada! Jumpa anda disana!!!!
Hari ni hari ke-3 Sushi King Bonanza promo. During sushi bonanza Purple.Red.Pink (especially) plate yg RM6.RM5.RM4 setiap satu akan hanya berharga RM2 sahaja! Jadi aku dan Abang ambik cuti half day utk date sambil2 terjah Sushi King sebab nak elak sesak kalau pergi time Lunch or dinner he he!
Apartment 1 - Suku masa pertama
Lepas zuhur aku & Abang berjanji utk jumpa di Alamanda Putrajaya. On the way sempat lagi aku singgah R & R salin uniform.. rasa cam budak sekolah ponteng sekolah plak! Huhuh

Jam 2 kami dah pun berada di Alamanda Putrajaya. Sebelum tu Abang dah beli 2 tiket Fast & Furious 4! hu hu ! Sushi King - Kalau yg tak tau tu lokasinya kat bahagian luar depan kolam air pancut berdekatan dengan Carefour G floor - G84.
Salmon

Premium Raw Scallop (Hotate)

Aiskrim Rm7.90
Anyway kami sampai terus dapat seat. Booking utk 2 lagi seat - Ijah & Along. Tak tunggu dah org2 yg lambat ni Aku & Abang dah ngappp ngappp dulu laaa.. sambil makan & chit chat, Ijah sampai 45 minit kemudian... dan Along sampai 15 minit selepas Ijah sampai menjadikan paling lama aku lepak Sushi King - 2 Jam! Hasilnya.. 2 apartment setinggi 34 tinggkat utk 4 orang makan hehehehheApartment 2 - Suku masa kedua
Lepas makan Along & Ijah balik ofis. Lepas Asar, kira-kira 4:50pm tayangan Fast & Furious 4 bermula. Pada aku memang best citer nih. Walaupun Abang komen scene car racing thrill tak cukup aku tetap bagi 4.5/5.0 bintanggg!
Balik malam tu aku masih kekenyangan sebab makan sushi cam tak hingat dunia and sempat lagi habis sekotak pop corn dlm panggung sbb Abang pun tau aku memang hantu pop corn bila tgk movie. So malam tu aku sediakan hidangan ringkas steak burger untuk Abang. Taraaaa!

Last but not least, thank you so much Abang for belanja full day dating package! Luv you lahhh.. muaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
NOTE : Untuk Kompilasi Resepi layari


Last week of March biasanya adalah antara minggu-minggu yang sangat sibuk dalam setahun. Sebabnya March ialah bulan terakhir untuk tahun fiscal 2008 - akhir term & akhir tahun makanya banyak project yg due date sementelah banyak pulak nak kena submit report & proposal untuk new fiscal year 2009! So kesannya hampir setiap hari aku balik tak sempat tengok matahari terbenam dan dapur pun tak berasapppp.... iskk iskk iskk

Kesian Abang melayan menu dinner yg tak teratur minggu tuh.. 
Yang tak tahan hari Khamis malam *tengok masih kat ofis lagik!*
tengah aku memerah otak kat Ofis dapat MMS dari Abang -
Gambar semangkuk maggi dgn diiringi mesej :
Malam ni makan maggi jer. Esok telur goreng balik kot.

Mesej tu dibalas dgn :
Isk isk siannya.. (ToT;). Takpe weekend ni Abang cakap je nak apa nanti mama masakkan ye!

Makanya hari Sabtu tu seperti yg dijanjikan aku pun mengatur menu - Nasi Tomato! 
<-- Sebab Abang tak tau nak request apa he he

Ini kali ke-3 aku masak Nasi tomato. Resepi yg aku belajar dari my SIL, Along.
 Supaya aku tak lupa maka aku catatkan resepinya disini...

Resepi Nasi Tomato :


Bahan-Bahan :
Beras Basmathi 1/2 Kg
Minyak sapi 2 sudu
Bawang besar 2 biji
Bawang putih 2 biji
Kayu manis & rempah tumis
Daun pandan
Tomato 2 biji
Tomato puri 2 sudu
Serbuk perasa
Susu cair 1/4 tin (100 ml)

Cara memasak :
1. Hiris bawang besar & bawang putih. Tumiskan dengan minyak sapi.
Masukkan kayu manis & rempah tumis hingga naik bau.
Tambah sedikit minyak masak jika perlu.
Masukkan tomato yg sudah diblender & tomato puri. Tambah garam & rasa

2. Basuh beras basmathi. Sukatan air dan beras ialah 1:1 
(tidak termasuk minyak & susu cair)

3. Masukkan bahan yg telah ditumis kedalam periuk nasi.
Tambahkan susu cair kira-kira 1 suku tin (100ml), serbuk perasa (kuib ayam),
garam secukup rasa (gula sedikit jika mahu). Daun pandan untuk aroma.

4. Apabila nasi telah tanak, masukkan kacang pis dalam tin dah gaulkan.
Boleh jugak ditabur pada nasi yg sedia dihidang.

Lauk Iringan
1. Ayam masak merah
2. Kari Dal daging
3. Acar sayur


Kat sini aku tak explain la resepi lauk. 
Ayam masak merah tu mcm ayam masak sambal 
gak tapi lebihkan sos cili/tomato/tiram & tomato blender.

Kari Dal tu kurangkan sket santan biar dia pior kari & jgn pekat sangat.

Acar sayur - Hiriskan timun, nenas, bawang & lobak. 
Campurkan gula & garam dan sedikit cuka secukup rasa. 
Nak pedas? buh cili potong. Siap!

Dania dgn sign peace version baru..!
So hari tu pagi - Breakfast : Mee goreng basah, Lunch : Nasi Tomato and
Menu petang pulak, Laksa Penang heheheheh!
Betul2 balas dendam memasak nehh eheheehe!