Assalamualaikum...

Minggu lepas adalah hari sukan sekolah Danish. 1st time tahun ni Danish masuk penyertaan itupun acara sukaneka. Since  Papa masih outstation Mama pergilah beri sokongan dengan ditemankan oleh Mak Long dan askar2 sebatalion...

Pagi tu hantar Danish dulu... Danish dah  nak merajuk bila mama nak balik... takut sangat Mama balik lepas tu tak datang tengok dia beraksi huhu. Lepas hantar Danish balik rumah siap2kan adik2nya baru lah ajak Mak Long ikut pulak.
Mujur bila datang balik turn Danish beraksi belum sampai...

Kelas Danish antara yg masuk final acara sukaneka Tahap 1. Sempat ambik video Danish kemain eh... akhirnya keputusan team aka kelas Danish dapat pingat Gangsa. Ok la tu kan Tahniah! Moga tahun depan masul final lagi hokey.

Lepas cuci mata tengok aksi sukan dan terjah bazaar jualan kami pun pulang... tengahari Danish request nak makan KFC. Sampai2 dah agak lewat nasi pun dah habis penyudahnya order snack plate belaka.  Dania macam biasa dgn wedges feveret. Kenyang makan main kat playground jap lepas tu terus gerak ke Klinik Pergigian Nurul. Mama ada appointment nak service gigi ari ni... tak risau bawak budak2 ke sini sebab ada banyak mainan dlm bilik berekon yg selesa dan ada TV utk ditonton.

Sejam juga rawatan sedar2 Abang kata dah touch down kat KLIA dr Frankfurt...! Eh janji pukul 6 tetengok kul 4 sah sampaii... habis rosak plan nak suprise kat  balai ketibaan tetengok Mama yg suprise sebab Papa dah balik rumah dulu! Wahahaa

Apapun syukur sangat2 Abang dah selamat kembali ke tanah airr.
Al kisahhh

Alhamdulillah...

Abang dah selamat kembali ke tanah air!
Lega tak terkata... hilang rindu dendammm uhuk uhukkk!

Sabtu petang Abang sampaii setelah 2 kali transit 
Vienna - Frankfurt , Frankfurt - KL,
14 jam flight!
malamnya terus gi kenduri jiran yg baru dapat bernikah...
esoknya Abang ajak makan kat streetmall Cyberjaya.
Mula2 ingat nak makan kat Q-Thai... sampai2 tutup pulakk..
tak sangka Ahad tutup rupanya huhuhu

Last2 gi makan Nasi Arab kat Restoran Arab Al Aqsa.
Sejak kedai ni owner baru take over (Rest Al Aqsa ni lah)
ni 1st time gi makan kat sini.
Dalam dia decoration memang cantek sangattttttt


Menu2 pun best.
Kali ni try menu baru jugak...
Chicken Kabsha still WAJIB *gi la mana2 rest Arab kompem order hihihi*
Try Kuzi, chicken kebab dan satu lagi ni tak ingat nama...
tapi ala Pizza Arab gituu.. sedappp!!!



Dia punya jus buah buahan memang kaw gilerr.. manggo jus tu macam tebuk pelam buh straw terus seduttt!
memang rasa buah semata2 uhuhuhu.


Aku ngan Abang suka order Tea Pot. Macam Adani Tea...
dapat 1 teko dan gelas2 kecik 4. budak2 ni pulak yang excited minum hihihih.
Memang sedap minum panas2 walaupun makan dengan nasi.. agak menghairankan disitu uhuhu


Dinner lak Abang dengan bermurah hatinya offer nak masakkk!
Huwaaaa... sungguh pandai mengambil hati ... terharu sangatttt.
Malam ni Abang masak Mee Kuah.. resepi turun temurun dari keluarga Abang.
Sedap sangattt.. berbunga2 hati ni bersantapp...
terima kasih Abanggg... hilang penat lelah rindu dendammm uhuhuh.
Terima kasih banyak jugak buat Mak Long yg sudi temankan sepanjang ketiadaan 
Abang ke luar negara huhuhu


Harap2 lepas ni Abang tak gi la outstation jejauh and lelama lagii.. huk huk huk!

Assalamualaikum..
Dalam kesibukan melayan meeting pd hari Khamis sempat juga keluar makan jap ke Shaftbury Square. Wah wah rupa2 parking dah start kena charge RM1 1st 2 hour and RM1/hour jam seterusnya. Sampai2 parking ternampak banner Menu2 best kat Restoran Korea Ko Hyang ni dgn tag line 
"All our supplier are HALAL certified"...
 terus kaki laju je melangkah huhuhu

Since first time jejak sini menu pertama yg wajib cuba mestilah Bibimbap la kan...
1st time makan Bibimbap ni masa travel ke Korea zaman2 belajar dulu lepas2 grad sambil nak tunggu convo. Graduation vacation ( sotsugyou ryoukou) gitew namanyer hihihi.
Pernah makan lagi kat Food Court JPO Nusajaya tapi tak berapa nak sedap sangat.

So aku dgn team mate sama2 order bibimbap ni. Bila makann... perghhh memang sedappp!!!
Belum habis makan dah kata nak datang lagi hihihihi

Jom layan gambar bibimbap yg besttt nih.





Lepas pekena Bibimbap gi redeem point kat Chatime dgn world cup punya super cup (giant cup). Of course order menu kegemaran "roasted milk tea with grass jelly"..  
jangan marah mmg boleh licin ku kerjakan hihhihi


Al kisahh

Assalamualaikum....

Alhamdulillah. Kali ni nak share REVIEW satu lagi double breast pump
yang sangat best dan compact!
 SPECTRA M1 DOUBLE BREAST PUMP!

Tahukan anda bahawa Spectra M1 adalah double breast pump
yg sangat kompak, kecil, ringan dan senyap serta dilengkapi dengan build in battery just like
 Medela Freestyle ?
Jom kita tengok apa yg best dengan breast pump ni

Ok. Ini dia aksesories dalam setiap set  Spectra M1.
By default Spectra M1 ni datang dengan hanya 1 pumping set.


                  Walaubagaimana pun boleh di upgrade ke double breast pump dengan hanya 
                             add on premium breastshield set (optional) berharga RM80/set.



Ini dia aksesories dalam 1 set premium breastshield set.


Dalam original set, ini dia motor pump dan 
juga power adapter.
Motor pump yang sangat kompak dan ringan, hanya 500g!
Vacuum range 0~300 mmHg, memang tak sakit



Disertakan dengan buku manual dan warranty selama 1 tahun oleh Histopoint.


Ok.. so bila dah add on kan premium breast shield set
lengkap lah SPECTRA M1 menjadi DOUBLE BREAST PUMP!


OK.. setelah di buka... ini dia Spectra M1 double breast pump
sedia untuk digunakan.


Bentuk dan jenis valve yg digunakan


Turut dilengkapi dengan 'Spectra back-flow protector'


Di sertakan juga dengan T-Connector untuk guna double breast pump.


              Pemasangan 2 tube kepada T-Connector untuk penggunaan secara double breast pump



PUMPING TEST & REVIEW
Background : Ibu kepada bayi berusia 1 tahun 3 bulan 


Ok ready untuk test drive! Ini sahaja parts yg diperlukan untuk pumping session.
Spectra M1 boleh digunakan dengan 2 cara
1. Power adapter
2. Build in battery (rechargeable)


OK.. pumping session bermula!
See saiz motor pump yg lebih kecil dari tapak tangan!
Motor pump Spectra M1 tidak mempunya LCD screen.
Hanya dilengkapi dengan 4 function button dan juga
lampu LED untuk menunjukkan pumping mode dan status.

Function Button :
1. Power ON/OFF Button
2. Massage ON/OFF button (suction mode)
3. Vacuum adjust button (Suction level +/-)  max Level 5

Indicator :
1. Cycle/Vacuum indicator 
2. Battery power indicator
3. Massage mode (ON/OFF) indicator 


 Kalau tengok pada gambar di atas, saya mulakan sessi pumping dengan massage mode
 (LED Merah menyala), suction level 5 (max) dan battery level 3 bar (max).


Ok Setelah pump lebih kurang 30 min...
taraaa hasilnyaa!!
Battery indicator pun dari 3 bar dah turun ke 2 bar.
Yang bestnya botol pun dah penuh!!! yeayy suker suker sukerr!!


Ok inilah hasil pumping session dengan Spectra M1.


Bila dah disama ratakan... nampak lah hasil nya 
kira-kira 7~8 Oz per session !
Bagi saya yg baby sudah pun berusia 1 tahun 3 bulan
hasil pumping sebanyak ini memang dah dikira muaiii dan sangat berbaloi!! 


Last but not least... gambar tuan tanah berselfie sebagai evidence testing berlansung 
pada hari kejadian hihihi.

Amacam teruja takkk..? teruja takkkk..??? HEHEHE
Pump kecil dan ringa, senyap, built in rechargeable battery ready
macam freestyle, double breast pump, 2 suction mode... memang best lah!
kalau dah teruja apalagi cepat2 layari 


untuk promosi terkini super berbaloi2 dan murahhhh sempena 
KidsBRANDED 1st Anniversary SALES!...
siap FREE Premium Breastshield set untuk upgrade ke double breast pump!
Rugi kalau melepas offer ni.
Ada 3 pakej berbaloi-baloiii!
Pilih je nak yang mana okeyyyy 





Contact
 IZAN (SMS/Whatsapp) 012-2399355 
sekarangg!!!


Assalamualaikum....

Abang outstation lagii... huwaaaaaaaaaaaaaa!!!
Seriously bukan anak2 je nak menanges...
mak budak pun nak nangess jugakkkkk sob sob sob!
Habis cuti sekolah terus kena gi oustation.
Destinasi kali ni ke Slovakia pulakkk...
baru je oustation ke Dubai baru2 ni kann... dah kena gi lagikk.. uhukkkk!

Hari bapa pun tak sempat celebrate... Abang dah dalam perjalanan ke
Slovakia transit di Bangkok dan terus ke Vienna.
14 jam perjalanan tuu.. jauhnyaaa huhu.
Apapun Alhamdulillah Abang dah selamat sampai...
moga dipermudahkan segala urusan, selamat pergi dan balik
serta dilindungiNya selalu aminnnnn


Kali ni pun hantar Abang kat Putrajaya Central je... kalau dulu sempat lagi 
turun ke masuk ke Putrajaya Centrall..
tapi gara2 drama korea Dhiya nanges tak hingat kali ni 
hantar pun sampai tangga nak naik Putrajaya Central je.
Seterusnya Abang naik ERL ke KLIA.
Tengok je lah aksi2 DHiya dalam kereta bila tengok Papanya
jalan tinggalkan dia


sedih sangat la anak Papa yg sorang ni huk huk


Asyik duk ulang2 cakap "Nak Papa! Nak Papa!".
Berjurai2 air mata tuu.. mula2 campak2 je duit RM5 Papa dia bagi 
pujuk beli jajan kononnya... tak mo duit.. nak papa.. nak papa..!
Lepas2 tu kalau org usik duit tu dia nangis jugak marah sebab duit
tu Papa dia kasii.. tak bagi org lain usikk uhuuuuuuuu

 Kat Slovakia ni negara yg di tengah2 benua.. jauh dari laut..
menu kebanyakannya berasaskan daging/ayam yg kompem la
Abang tak boleh makan kann..


sempat masakkan sambal tumis kacang kering
wat lepas2 rindu masakan Malaysia@air tangan isteri terchenta uhuhuhu


 Mujur kebetulan Mak Long naik KL so settle course Mak Long attend terus la 
melepak kat rumah kami sambil2 buat teman huhuh.

Semalam pulak dapat call dari Cikgu kata Danish demam panas...
tiap kali Abang gi oustation mesti ada anak2 yg tak sihat..
demam rindu ehhh.
Dapat2 call tu terus la bergegas ke sekolah ambik Danish 
dan bawak gi Klinik.


1st time ni ambik anak tak sihat kat sekolah uhuhu.
Hari ni Danish rehat je kat rumah ngan Mak Longnya.. moga cepat sihat je anak mama...

Jom layan drama Korea by Dhiya

video

P/S: Tak sabar tunggu Papa balik...
cepat lah masa berlalu uhukkk

Alhamdulillah....

Akhirnya selesai buat REVIEW untuk 
AUTUMNZ PASSION Double Breast pump 
nih. Pada yg masih tercari2 breast pump yg sesuai jom tengok 
apa yg menarik pada AUTUMNZ PASSION double breast pump 
ni okey !


Ok ini adalah set Autumnz Passion sebaik sahaja kotak di buka..
banyak aksesories dalam ni kannn, nampak penuhh jek


OK. Berikut adalah aksesories 
dalam set ni. Motor pump, power bank, Milk storage bottle (include 1 pair of cap and teat),
tube, 1 pair of pumping set (body connector, breast fit, back cap and membrane), 
valve dan yg bestnya termasuk sekali FREE 1 set convertible kit
untuk gunakan sebagai manual dan juga 1 cable USB 
untuk connect ke power bank.


Selain itu ia datang dengan buku manual berserta 1 tahun warranty.


Jom kita zooommmm lagiiii


OK. Ini adalah breast pump set yg sedia untuk digunakan bersama dengan 
motor pump yg sangat shining warna pink/purple lembut gituu.


AUTUMNZ PASSION boleh di pakai dengan 3 cara
1. Power adapter
2. Bateri AAx 4
3. Manual menggunakan convertible kit


 Ini dia rupa Pumping set yg sedia untuk diguna. 


Ada breast pad cushion juga sesuai untuk sesiapa yang mementingkan keselesaaan ketika sessi
pumping beserta breast fit cap.


OK.. seterusnya.. sessi untuk TEST PUMP!!!


PUMPING TEST & REVIEW
Background : Ibu kepada baby berusia 1 tahun 3 bulan


Ok... ini dia peralatan yg diperlukan untuk sessi pumping. 
- Power adapter, pumping set & motor pump 


Ini dia bentuk valve yg digunakan dalam AUTUMNZ PASSION
dengan anti back flow system


OK bersediaa........


Masukkan tube getah di kiri dan kanan pump serta
cable power adapter di sisi pump



Then just switch ON!!
Tunggu dan lihat saja hasilnya nanti! hihihi


Antara ciri ciri AUTUMNZ PASSION :-

2 stage pumping
- Stimulate and pumping 

Ada 4 pumping Mode
- Boleh pump single (kiri atau kanan), double serentak
atau double alternate (bergilir kiri dan kanan)

LCD Display
- Senang nak monitor status pumping 
(Masa, pumping mode etc)

Touch Screen Panel
- Untuk mudah operate pump

Multi Suction Level 
- Ada 9 suction level

2 Independent Motors and Valve
- Optimum suction and performance

Portable, compact and light weight
- hanya 500g and motor pump yg senyap

boleh layari 
untuk keterangan lanjut 


kini turut dilengkapi dengan 
Power Bank Cable PERCUMA 
*Power bank dijual berasingan*


....pumping session in progress...


Autumnz Passion ni juga perlukan bustier untuk handsfree. 
atau alternatif lain boleh alas dengan kain atau bag pumping.
Ikut kreativiti yekkk


          Haa ni nak dia saiz Motor pump bila di pegang... so boleh agak saiznya macamana

                                     
                                                  Actually pump ni ada auto setting juga. 
Just switch ON and everything will be auto stimulate
and pump sampai selesai.
 Ok setelah selesai..
hasilnya..... taraaaaaaaaa!!


Ingat, umur baby saya sudah pun melangkau setahun 3 bulann..
dan ini adalah hasil pumping dengan AUTUMNZ PASSION.


OK Zoom lagi... 
Alhamdulillah masih boleh boleh dapat 6 ~ 7 Oz
dengan AUTUMNZ PASSION.


Last but not least gambar tester sebagai evidence pumping test session
 berlaku pada hari yg berkenaan hihihi


 Not bad jugak AUTUMNZ PASSION ni . Harga sangat berpatutannn.. set yg comelll...

kalau berminat boleh layari 


yg giler giler murahh dan banyakkk FREE GIFT yg best bestt!!!!

JOM DAPATKAN SEKARANGG!!!

AUTUMNZ PASSION BUDGET


AUTUMNZ PASSION EXTRAVAGANZA


AUTUMNZ PASSION PREMIUM