Assalamualaikummm..

Apa khabar semuaa...
daku sudah kembali bekerja.

Aha.. baru-baru ni pergi ke Jepun 
atas program JENESYS (ALEPS) yang di organizekan oleh JICE.
Kami adalah 3rd batch utk tahun ini. Peserta terdiri dari 40 
bekas pelajar di bawah Dasar Pandang ke Timur (DPT) termasuk
5 orang dari media ( TV3, Astro & Utusan).

Objective utama adalah untuk membantu mangsa tsunami
dari segi spiritual dan semangat kerjasama
dengan kebolehan berbahasa yang 
dimiliki oleh bekas pelajar DPT.

Antara program volunteer yang telah di jalankan 
kini telah di rakamkan dan di tayangkan 
di media utama TV3 & Astro Awani.

video

Bermula malam ini, slot berikut akan mula di tayangkan
di Buletin Utama TV3, segment berita luar negara
dan jugak di Astro Awani 502, Jam 2:00 petang hari ini
ulangan pada jam 6 ptg, 7:45 ptg, 9 ptg,
11 mlm dan 12 malam.

Selamat menonton !! 

P/S: Kalau dapat spot I yang mana korang memang terror!! ngeeeeeee!!
Assalamualaikum...

Apa khabar semuaa..? 
Alhamdulillahh.. dah selamat kembali ke tanah air..
tersangat banyak yang nak di ceritakan...
gambar2 yang nak di kongsikann
tapi nampaknya masa tersangat2 cemburu pada ku uhuhu.
Yang paling utama kena qada' dulu masa-masa bersama keluarga terchenta..! 
InsyaAllah akan di uploadkan perlahan-layan.. stay tune..!!!
Wendu kat uollsss...!!!


Assalamualaikummm....
Moga semua rakan-rakan blogger sihat2 sejahtera.
Akhir ni busy sikitt.. sekarang ni berada di Jepun selama 9 hari
under JENESYS Programme
(Japan-East Asia Network of Exchange for Students and Youths)
di bawah tajaan kerajaan Jepun
dalam aktivity volunteer melawat tempat tsunami
sambil beramah mesra dengan penduduk setempat.

Baru sampai ke Narita Airport pagi tadi..
sekarang berada di Tokyo sambil melepaskan rindu
dendamm terhadap bumi Jepun!! Uhuhuhuhu!


InsyaAllah akan update lagi nanti..!

Note ; First time berjauhan dengan Baby Dhiya...Mama pun sebak
bila time menyusu tibaa.. Dhiya pulak tak boleh tidur tercari2 Mamanyaa..
First time ada senior ajar pump EBM ke cawan dan tuangkan
ke pokok instead buang dalam toilett.. uhuhuh
Anyway.. Buat Papa, Danish, Dania & Dhiya,
jaga diri baik-baik.. Mama rindu dan mama sayang sangat
kamu kamu kamu semuaaaaaaaaa........!!
Muaaaahhhhhhhhhhhhhhhh!!


Najib Umum Durian Runtuh RM15,000 Kepada Setiap Keluarga Peneroka 
JERANTUT, 8 Mei (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Selasa mengumumkan durian runtuh bukan sahaja kepada peneroka malah untuk isteri dan anak peneroka serta warga kerja Felda.

Durian runtuh untuk peneroka adalah berjumlah RM1.689 bilion untuk diagihkan kepada 112,635 keluarga peneroka di seluruh negara sempena penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Malaysia.

Ketika mengumumkan berita baik itu di hadapan kira-kira 50,000 warga peneroka Felda di Majlis Peneroka Bersama Perdana Menteri di Felda Jengka 8, dekat sini, Najib berkata Felda kini telah memasuki satu transformasi baru setelah penyenaraian FGVH.

Beliau berkata pemberian durian runtuh itu akan dilakukan dalam tiga fasa iaitu fasa pertama berjumlah RM5,000 untuk ketua keluarga, fasa kedua sebanyak RM5,000 untuk isteri peneroka dan fasa ketiga RM5,000 kepada generasi kedua Felda.
Pada majlis itu, Perdana Menteri turut mengumumkan bonus dua bulan setengah gaji kepada petugas dan pegawai Felda.

Turut hadir, isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor, Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob dan Pengerusi Felda Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.
Bercakap kepada pemberita selepas pengumuman itu, Najib berkata pembayaran bagi fasa pertama akan diagihkan dalam tempoh antara dua hingga tiga minggu dari Selasa.

"Pembayaran akan dibuat secara tunai dan fasa kedua akan dibuat sebaik sahaja selesai pembayaran fasa pertama manakala pemberian bonus kepada kakitangan Felda juga akan dibuat dalam masa terdekat," katanya.

Pada majlis itu juga, Najib turut mengumumkan tiga lagi insentif yang disifatkan beliau sebagai 'durian gugur' iaitu tabung amanah, 'blue form' untuk saham FGVH kepada peneroka dan tambahan bantuan untuk dana Yayasan Felda bagi membantu program baik pulih kampung-kampung lama dan tradisional di kawasan Felda.

Berkenaan dengan tabung amanah itu, Najib berkata sebanyak 20 peratus dalam tabung amanah adalah untuk penyenaraian FGVH dan sekiranya FGVH dapat keuntungan maka dividen akan diberi kepada setiap peneroka.

"Pada tahun depan kita jangkakan keuntungan sebanyak RM1.5 bilion dan sekiranya jumlah itu kekal seperti tahun lepas, setiap peneroka akan menerima lebih RM1,300, kalau untung lebih, peneroka akan dapat lebih lagi".

Najib berkata setiap peneroka akan menerima `blue form' untuk dapatkan saham FGVH dan beliau amat berharap peneroka tidak akan menjual saham berkenaan.
Perdana Menteri pada program itu turut menempelak mereka yang menentang penyenaraian FGVH termasuk segelintir peneroka serta pihak pembangkang yang cuba mencelarukan pemikiran rakyat.

"Saya tak rela dan redha mereka ini menerima (durian runtuh) ini kerana mereka ini mengkhianati apa yang kita buat, hanya peneroka yang jujur dan setia sahaja yang layak menerima durian runtuh ini," katanya.
Najib berkata durian runtuh itu dilihat amat bermakna untuk para peneroka yang telah banyak berkorban membangunkan tanah rancangan yang pada asalnya hanya hutan rimba.
"Bantuan ini bukan seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), hanya RM500, ini bukan BR1M, tapi BROOM," katanya sambil berseloroh.

Najib berkata Felda yang bermula di Lurah Bilut pada 1956 kini telah memasuki fasa terakhir abad 21 yang bukan lagi bertatih tetapi mampu berdiri dan gagah perkasa di pentas ekonomi dunia.
-- BERNAMA

Ha ha ha..! I loike statement "bukan BR1M tapi BROOMMM!!!" ekekekekeke
Anyway, Alhamdulillah rezeki Emak & Abah :)
Salam  Rabu..
baru balik dari kampung.. cuti 4 hari..
Abah kemoterapi 2nd session.. bawak emak buat 
terapi ozon.. moga semuanya berjalan lancar..

Pagi ni dalam kelam kabut nak ke ofis sempat tengok 
Baby Dhiya tunjuk skill baru! MENIARAP! ahahahhaha
Dhiya dah pandai pusing badan.. tapi biasa kantoi nak angkat kepala.
Bak kata bibik, kepalanya berat! ekkekekek

Akhirnya hari ni sempat gak snap dia meniarap buat kali pertama..! 
Btw, Baby Dhiya dah masuk 4 bulan.. dan 
masih FULL BF..!!! Alhamdulillah!


Mula-mula usha Dhiya yg duk ralit main ngan playpan dia.
Hadiah pemberian rakan2 ofis@kompeni.
 Ma kaseh semuaa..  :D


Dah pandai pegangggg


Dan dah start mengigit...!!! Sejak2 ada gigi ni kann..
Mama pun jadi mangsa gigitan Dhiya.. uwaaaaaaaa!!



Lepas tu mama tinggal pakai tudung jap.
Sedar-sedar Dhiya dah pusingkan badann..!! 
Terus panggil bibik tengok


Badan dah pusing.. tangan masih sangkuttt


Masih berusaha nak angkat kepala.. yahhh yahhhhhhh!!


Akhirnya.....! Taraaaaaaaaaaaaa!!!


Berjaya...........!!!!

Yeay yeayy.. mama sukaaa!!
Gud Job Dhiya...!!!