Salam
Bersempena our 6th Anniversary 2010'.. full version update of our Anniversary Outdoor Photoshoot - The Album edition hu hu

FULL VERSION EDITION
Photographer & Editor : Mr Min & click, Cikimiki@prettypeektures
Make up and accessories : Mrs Azah, Renjis d'pilis andaman
Location : Botanical Garden, Putrajaya

Terima kasih sekali lagi kepada semua krew-krew yang telah menjayakan sessi outdoor photoshoot kami sehinggal siap sepenuhnya bersama Album, CD & DVDs & Frame.


Page 1-2




Page 3-4









Page 4-5









Page 6-7






Page 8-9






Page 10-11







Page 12-13





Page 14-15






Ya Allah...! Kau titipkan lah kebahagian dan kasih sayang yang tidak berbelah bagi kepada kami sekeluarga. Berkatilah kami di dunia dan di akhirat... Amin
Semoga segalanya sentiasa menjadi pengalaman dan kenangan terindah buat kami sekeluarga.......
Salam...
Tinggal 2 hari lagi menjelang our 6th Anniversary. Bersempena itu, di hapdetkan gambar2 dari album yang dishoot ketika anniversary tahun lepas, sambungan entry PART 1 .. huhu


Photographer & Editor : Cikimiki@prettypeektures
Make up and accessories : Renjis d'pilis andaman
Location : Botanical Garden, Putrajaya


Page 15 -16

Page 17-18






Page 19-20

Page 21-22






Last Page





Akhirnyaaa............. !!! Setelah beberapa kali cubaan...

sangat-sangat sukar cubaan men'candid' Dania mendendangkan lagu ni sebab dia selalunya nyanyi dengan spontan tanpa aku ready HP utk shoot video hu hu.
Ibu ~ Engkaulah ratu hati ku
Lagu yang di dendangkan oleh seorang kanak-kanak dalam iklan Nespray beberapa minggu yang lepas. Pertama kali Dania dendangkan lagu tu memang aku teruja sangat-sangat! Dengan suara yang lunak comell.. dengan gaya muncung mulut bila menyebut perkataan 'Ibu'.. sambil tangan mengayun2 ke aku.. dengan lentuk kepala ke kiri ke kanann.. memang cukup buat aku sangat terharu dan terhiburr! comel sangatt sangattttttttttttttttttttttt!!

video



Hingga catatan ini di buat, Dania baru berusia 2 tahun 5 bulan dan masih breast feeding. Kadang-kadang sambil2 breast feeding tiba-tiba dia nyanyikan lagu ni pada mamanyer.. kadang-kadang tengah main tiba-tiba dia datang kat mamanya sambil nyanyikan lagu ni dengan segala lentuk gaya... Boleh pula dia hafal separuh dari lirik lagu ni....!

So cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............!!!! Dania sayangg.. Dania pun ratuuuu hati mama...!!!!

Papa & Mama luvvv you so muchhh dear!


Lirik Lagu : Ibu
~ Engkaulah ratu hati ku
Petikan Filem Ibu (1953)
Di nanyikan oleh : P.Ramlee
Lirik lagu Ibu :
Ibu, ibu Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu
Ibu, ibuEngkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu
Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyinari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu
Ibu, ibu Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu
My sweet little Dania is entering 2 years and 5 months old now. I did request Bibik to start the potty training before but seems like no progress at all. So last 2 weeks, when heard one of my hubby's officemate's daughter, who is 3 years old, just put off dypers day and nightt! Whoaahhh... feel like so kagummm sbb my experience with Danish 3 years and half baru lulus diapers free for day time and 4+ baru lulus diapers free day&night. Ni 3 years dah lulus dypers free day & night!

So from the inspiration (sepupu kembar bulan Dania lagi la setahun setengah dah start potty training!), last 2 weeks terus start strategi baru untuk bibik which is... Semua diapers aku sorokkan dalam master bedroom and kunci and cuma bagi bibik 1 pc of diaper je utk day time usage. Aku pernah janji, kalau bibik berjaya train Dania free diaper kitaorg bagi 'elaun' skett sebagai ganjaran walau tak banyak tapi at least something la kan.

Anyway bila start dengan 1 pc/day terus nampak Danianyer potty training progress. Memang first day to confirm la 'terlepas' satu rumahh.. tapi amazingly masuk hari kedua Dania terus dah pandai buat signal - bila dah 'terasa' terus datang kat kita pusing sambil tepuk2 punggung dia. Hari kedua masih ada yang terlepas sikit dan perabih kat toilet. Yang kelakarnyer, bila dia tengah main tiba-tiba 'TERlepas' terus meraunnggg!!!! Kalau tengah jalan ke memang terus kaku sambil menangis dan jerit panggil kita! Menangis terkejut dan geli kot tiba2 seluarnya basah + panass! Ha ha! Tu kira good sign kalau dia peka dan tau geli so cepatla dia ingat utk melepas kat toilet! hu hu

Masuk hari ni dah seminggu lebih sejak start potty training. Alhamdulillah... 98% dah pandai nak melepas datang kat kita bagitau dan pandai tahan supaya melepas kat toillet. And malam pun dah 5 malam tidur diapers kering sampai siang. Bangun tidur terus cakap nak gi toilet. Memang for me Dania is amazingly faster and shorter dia nyer potty training compare dengan Danish dulu. Danish pun kitaorang memang start 2 tahun setengah gak tapi biasala boy, kalau tengah ralit main berlari kesana kemari dah terlepas pun bukannyer dia sedar.. isk iskk iskk. Aku plak terasa.. entah2 Dania ni kalau kitaorang start awal pun dah pandai dari awal lagi.. moralnye believe in your child. Just trust them that they can do it especially kalau girl (and plus ada bantuan bibik for us ha ha!) And sempena potty training Dania ni.. (sebenarnyer utk Danish jugak), aku ada redeem satu item hadiah sempena MOBS end year contest dari babybliss.com so called Sheet and matteresses protector- Thank you so much the baby bliss! Memang di jamin sangat berguna especially for Dania bila dia tidur siang. Malam buat masa ni masih pakaikan diapers and kalau 1 week diapers kering so next week dah boleh cuba diapers free utk malam jugak dan alaskan sheet and matteresses protector ni je for protection. Kualiti nya sangat bagus dan sangat berguna lah! hu hu To Dania,
Mama & Papa so proud of you my dear...! Well donee!!!!!
Akhirnyaaa sampai sudah hadiah-hadiah yang dah selamat di redeem kan sempena
yang lepas. Just to recap, hadiah yang telah di menangi ialah
2nd Prize (RM200)
VOUCHER RM50 from ComfyBebe
Baking HAMPER worth RM50 from Sassezz
DIY Craft set worth RM20 from Ms Craft Shoppe
Voucher RM50 from Aivee-emart
VOUCHER RM30 from The Baby Bliss.
*
*
So far ni lah hadiah terbaik yang pernah di menangi.. hadiah memang semua best-best belaka dan antara yang paling aku suka ialah sheet and matressess protector dari The Baby Bliss. Since Dania pun under potty training sekarang memang baby sheet ni sangat-sangat berguna!
Ni pula hadiah yang di redeem dari Aivee Mart. Sepasang Long Sleeve Shirt with cap untuk Danish dan Dania *wink*
Ini pulak DIY Craft set dari MS Craft Shoppe.
tengah fikir nak buat craft apa yg comellll.. he he
Seterusnya, Baking Hamper set fom Sasseez. Nampaknyer kena cari gali balik peralatan baking aku yg terus jadi 'perhiasan' semenjak bake cake utk Abang & Danish 3 tahun lepas! ha ha
Yang ini pulak dah booking tapi belum comfirm redeem. Disney Car swimming trunk dari comfybaby. Danish (sibuk suh buh kaler RED kat name dia... sabor je la)yang excited sangat pilih !
Anyway, terima kasih yang tak terhingga sekali lagi untuk para pengajur pertandingan MOBS END YEAR CONTEST dan juga para generous sponspor. Hadiahnya memang semua best bestt!